Nastavenia krajiny / jazyka

V nastaveniach si môžeš zmeniť jazykovú mutáciu a taktiež aj krajinu, na základe ktorej sa ti budú zobrazovať ceny produktov v príslušnej mene. Nastavenie si môžeš kedykoľvek opätovne zmeniť a prestaviť. V prípade zmeny jazykovej mutácie budeš presmerovaný na doménu danej krajiny.

Nastavenia krajiny / jazyka

V nastaveniach si môžeš zmeniť jazykovú mutáciu a taktiež aj krajinu, na základe ktorej sa ti budú zobrazovať ceny produktov v príslušnej mene. Nastavenie si môžeš kedykoľvek opätovne zmeniť a prestaviť. V prípade zmeny jazykovej mutácie budeš presmerovaný na doménu danej krajiny.


Týždeň na biostrave znížilo hladinu pesticídov o 89%

Jedením hlavne bio potravín, iba 7 dní, je možné znížiť expozíciu pesticídov u dospelých o takmer 90 percent, tvrdí svetovo prvá štúdia z RMIT University v Austrálii.

Výskum ako prvý porovnáva rozdiely v množstve rezíduí pesticídov u dospelých, ktorí na jednej strane konzumujú bio potraviny a na druhej strane konvenčné potraviny.

Publikované v časopise Environmental Research, štúdia v malej mierke zistila, že jeden týždeň jedenia prevažne bio potravín znížil hladinu organofosfátových pesticídov v moči o 89 percent u dospelej osoby.

Týždeň na biostrave znížilo hladinu pesticídov o 89%

Vedúca výskumníčka, doktorka Liza Oates hovorí, že štúdií skúmajúce vplyv bio potravín na hladinu pesticídov u detí bolo publikovaných už viacero, ale žiadny výskum sa doteraz nezaoberal dospelými osobami.

"Konvenčná produkcia potravín bežne používa na pestovanie organofosfáty, pesticídy. Sú to neurotoxíny, ktoré pôsobia na nervový systém ľudí tým, že blokujú dôležitý enzým," hovorí Dr. Liza Oates.

"Nedávne štúdie vyvolali obavy o vplyve týchto látok na zdravie aj v relatívne malých dávkach. Expozícia pesticídov u dospelých je hlavne cez stravu, ale existujú aj iné zdroje expozície, takže sme chceli zistiť, aký rozdiel nastane pri zmene z konvenčne pestovaných potravín na potraviny v BIO kvalite.

Naše výsledky ukazujú, že ľudia, ktorí sa rozhodnú začleniť do svojho jedálnička vo väčšej miere bio potraviny, môžu už za jediný týždeň výrazne znížiť pôsobenie pesticídov na svoje zdravie. Tento malý výskum demonštruje, že jedálniček zložený hlavne z bio potravín, hrá kľúčovú úlohu pri prevencii voči vystavovaniu sa pesticídom.

Zatiaľ čo kompletný zdravotný význam zníženia expozície pesticídov vyžaduje ďalšie štúdie vykonávané vo väčšom meradle, táto štúdia je dôležitým prvým krokom v rozšírení nášho chápania o vplyve bio potravín na naše zdravie."

Týždeň na biostrave znížilo hladinu pesticídov o 89%

13 účastníkov bolo náhodne rozdelených do dvoch skupín, jedna konzumovala stravu zloženú z 80% bio potravín, kým druhá skupina konzumovala konvenčné potraviny po dobu siedmich dní. Potom sa účastníci vymenili a podstúpili merania.

Hladina šiestich metabolitov organofosfátových pesticídov (známych ako dialkylphosphates alebo DAP) boli v moči účastníkov analyzované vždy ôsmy deň každej fázy. Priemerná úroveň celkových DAP metabolitov po strave zloženej z najmenej 80% biopotravín bola o 89 percent nižšia, než bola hladina DAP metabolitov po jedle z konvenčných potravín.

Tento výskum nie je zaujímavý tým zistením, že naše telo bude obsahovať o cca 90% menej pesticídov keď sa nimi nebudeme kŕmiť, to vieme aj bez výskumu. Čo si do tela dám, to tam mám. Hlavné je, že netrvá večnosť zbaviť sa škodlivých látok, stačí nám jeden týždeň zdravej výživy. To zvládne každý. A kto vydrží aj druhý a tretí týždeň, možno zistí, že BIO nie je marketingová značka, ale spôsob života.



Komentáre (0)

Diskutovať môžu iba registrovaní zákazníci.


Na tejto stránke používame cookies za účelom jej funkčnosti, optimalizácie, efektívnejšieho oslovovania záujemcov o naše služby a analýzy návštevnosti prostredníctvom Google Analytics. Nastavenia cookies môžete upraviť vo svojom prehliadači. Viac informácií a úplné poučenie nájdete tu.

Súhlasím

Len registrovaní používatelia si môžu pridať produkty medzi obľúbené.

Prihlásiť sa