Nastavenia krajiny / jazyka

V nastaveniach si môžeš zmeniť jazykovú mutáciu a taktiež aj krajinu, na základe ktorej sa ti budú zobrazovať ceny produktov v príslušnej mene.
Nastavenie si môžeš kedykoľvek opätovne zmeniť a prestaviť. V prípade zmeny jazykovej mutácie budeš presmerovaný na doménu danej krajiny.


Zobraz autora ok Autor:
Zoraď články ok Zoradené

zobrazujú sa ti filtrované záznamy

Marula - Sclerocarya Birrea

Názov INCI - Sclerocarya Birrea (Marula)

Sclerocarya Birrea - Marula

Marula strom (Sclerocarya birrea) je príbuzný Mangu a rastie vo veľkom množstve vo všetkých ôsmich krajinách reprezentovaných PhytoTrade Afrika. Rastie až do 18 m výšky, má sivú nevzhľadnú kôru a širokú korunu. Je odolný voči suchu a najčastejšie sa vyskytuje v nízkych výškach v otvorených lesoch.

Ovocie stromu Marula je o veľkosti slivky s hladkou kožou, ktorá je maslovito-žltá, keď je marula zrelá. Voňavá šťavnatá biela dužina lipne na pevnej hnedej škrupine, vnútri ktorej sú dve alebo tri semená. Sú tak bohaté na olej, že aj stlačením medzi prstami dostanete zaujímavé množstvo marula oleja.

Chuť ovocia je porovnávaná s kokteilom chutí z guava, liči, jablka a ananásu a je obľúbená nielen u ľudí, ale aj u slonov, ktoré sú schopné za sladkou chuťou marule prechodiť aj niekoľko kilometrov. Populárny africký likér Amarula je založený na Marula ovocí. Zber ovocia prebieha od februára do júna.

Sclerocarya Birrea - Marula

Použitie v produktoch:

  • pri starostlivosti o pleť a liečbe suchej a popraskanej pokožke
  • anti-aging krémy na tvár
  • na hydratáciu, zjemnenie pleti
  • ktoré znižujú začervenanie kože
  • očné krémy
  • rúže na pery
  • na telo – sprchové gély
  • na vlasy – šampóny a kondicionéry na suché až mastné vlasy, vyživujúci olej na suché a poškodené vlasy 
  • masážny olej
Sclerocarya Birrea - Marula

Marula olej

Marula olej je populárna prísada do kozmetických produktov určených na starostlivosť o pleť, pretože pleť a pokožku prirodzene zvláčňuje, vyživuje a revitalizuje. Ľahko sa vstrebáva a obsahuje vysoký podiel kyseliny olejovej, takže je ideálny pre topickú aplikáciu. Obsahuje vysoké množstvo prírodných antioxidantov a je jedným z najviac stabilných olejov, ktoré sú dnes k dispozícii. Je desaťkrát odolnejší proti oxidácii ako olivový olej.

Účinky marula oleja boli preukázané pri zlepšení hydratácie kože, zjemnení pokožky a k zníženiu začervenania pokožky. Štúdie ukázali, že marula olej má lepšie výsledky ako sladký mandľový olej vo všetkých troch účinkoch.

Tradičné použitie

Liečebný olej z Marule sa už dlho používa ako kozmetický u juhoafrických žien, ktoré ho používajú ako olej na vlasy, na pleť, ruky a nohy. Jeho hydratačné vlastnosti sú obzvlášť populárne u ľudí so suchou a popraskanou pokožkou. V Svazijsku ho tradične používajú tehotné ženy a novorodičky na zjemnenie a vyhladenie strií.

Sclerocarya Birrea - Marula

Marula ovocie sa používa na výrobu džemu a na sezónne Marula pivo, ktoré je veľmi populárne v celej južnej Afrike.

Archeologické dôkazy potvrdzujú, že Marula strom bol súčasťou života obyvateľov južnej Afriky po tisícky rokov. Hromady škrupín z marula orechov z doby kamennej boli nájdené v jaskyniach v Zimbabwe spolu s vyrezávanými nástrojmi a mušlami. Podobné nástroje sa používajú dodnes na rozlúsknutie škrupiny orecha a na extrahovanie oleja zo semien.



Komentáre (0)

Diskutovať môžu iba registrovaní zákazníci.


  • Ráno
  • Doobedie
  • Obed
  • Poobedie
  • Večer
  • Noc

Len registrovaní používatelia si môžu pridať produkty medzi obľúbené.

Prihlásiť sa