Nastavenia krajiny / jazyka

V nastaveniach si môžeš zmeniť jazykovú mutáciu a taktiež aj krajinu, na základe ktorej sa ti budú zobrazovať ceny produktov v príslušnej mene.
Nastavenie si môžeš kedykoľvek opätovne zmeniť a prestaviť. V prípade zmeny jazykovej mutácie budeš presmerovaný na doménu danej krajiny.


Zobraz autora ok Autor:
Zoraď články ok Zoradené

zobrazujú sa ti filtrované záznamy

Mongongo - Schinziophyton Rautanenii

Názov INCI - Schinziophyton rautanenii (Mongongo)

Schinziophyton Rautanenii - Mongongo

Mongongo strom je člen rodiny Euphorbia. Veľký, široký strom dosahuje výšku 15 až 20 metrov a vyskytuje sa na zalesnených kopcoch a v piesočných dunách na území púšte Kalahari. Strom je prispôsobený drsným podmienkam a vydrží aj niekoľko rokov sucha a teploty, ktoré sa pohybujú od -5 ° v zime do viac ako 40 ° C v lete.

Mongongo rastie vo veľkých lesných hájoch v šiestich z ôsmich krajín, reprezentovaných organizáciou PhytoTrade Afrika. Tieto lesné háje sa rozprestierajú na ohromnú vzdialenosť; niektoré z nich pokrývajú územie o rozlohe až 60.000 ha.

Vajcovité, červeno-hnedé plody dozrievajú a zberajú sa v období od marca do mája a obsahujú tenkú vrstvu jedlej dužiny okolo tvrdého obalu orecha. Vnútri škrupiny sú chutné a veľmi výživné oriešky podobné mandliam, ktoré pri stlačení dávajú mongongo olej. V niektorých rokoch je úroda taká bohatá, že pri zbere vám plody siahajú až po kolená.

Schinziophyton Rautanenii - Mongongo

Používa sa najmä:

  • v produktoch pre starostlivosť o pleť s upokojujúcim účinkom
  • v opaľovacích krémoch, mliekach a olejoch
  • pri starostlivosti o vlasy – šampóny a kondicionéry
  • rôzne mydlá
  • v balzamoch na pery
  • v masážnych olejoch

Mongongo olej

Jasne žltý olej lisovaný zo semien plodov stromu mongongo obsahuje vysoký podiel vitamínu E (tokoferol), kyselinu linolovú a eleostearovú, ktorá je veľmi užitočná pri ochrane pokožky. Je účinný nielen na hydratáciu, ale tiež na reštrukturalizáciu a regeneráciu pokožky. Kyselina eleostearová rýchlo reaguje s UV svetlom, vyrába polymerizáciu a poskytuje ochrannú vrstvu. Vysoký obsah vitamínu E poskytuje oleju vynikajúcu stabilitu.

Schinziophyton Rautanenii - Mongongo

Tradičné použitie a známe vlastnosti

Pôvodní obyvatelia Afriky, kmeň !Kung, si mongongovým olejom natierajú telá, čím si čistia a hydratujú pokožku a zároveň ju chránia pred drsným prostredím púšte.

Ten istý kmeň sa živí mongongo ovocím ako ich primárnym jedlom. Obyvatelia kmeňa !Kung sú jedni z mála ľudí na svete, ktorých krvný tlak sa nezvyšuje s vekom. Aj keď je to nepravdepodobné, že je to výlučne kvôli mongongo ovociu, prevaha tohto ovocia v ich strave naznačuje určitú spojitosť.



Komentáre (0)

Diskutovať môžu iba registrovaní zákazníci.


  • Ráno
  • Doobedie
  • Obed
  • Poobedie
  • Večer
  • Noc

Na tejto stránke používame cookies za účelom jej funkčnosti, optimalizácie, efektívnejšieho oslovovania záujemcov o naše služby a analýzy návštevnosti prostredníctvom Google Analytics. Nastavenia cookies môžete upraviť vo svojom prehliadači. Viac informácií a úplné poučenie nájdete tu.

Súhlasím

Len registrovaní používatelia si môžu pridať produkty medzi obľúbené.

Prihlásiť sa