Nastavenia krajiny / jazyka

V nastaveniach si môžeš zmeniť jazykovú mutáciu a taktiež aj krajinu, na základe ktorej sa ti budú zobrazovať ceny produktov v príslušnej mene.
Nastavenie si môžeš kedykoľvek opätovne zmeniť a prestaviť. V prípade zmeny jazykovej mutácie budeš presmerovaný na doménu danej krajiny.


Zobraz autora ok Autor:
Zoraď články ok Zoradené

zobrazujú sa ti filtrované záznamy

Karnaubský Vosk - Cera Carnauba

Názov INCI - Cera Carnauba (Karnaubský Vosk)

Cera Carnauba

Karnauba (Copernicia Prunifera, Copernicia Cerifera) je vysoká palma pôvodom z Brazílie s rovným, valcovitým kmeňom, ktorý rastie až do výšky 20-25 metrov vysoko. Koruna vejárovitých listov, ktoré môžu dosiahnuť dĺžku až 2 metre, vyžaruje od špičky svojho kmeňa. Postupne spodné listy vädnú a opadávajú a zanechávajú po sebe špirálovité jazvy na trupe. Hlavne mladé listy sú na svojom povrchu pokryté početnými vločkami vosku. List vylučuje tieto vločky aby sa sám chránil pred dehydratáciou. Karnaubské kvety produkujú podlhovasté, žltkasté bobule, z ktorých každá obsahuje jedno semeno.

Karnaubský vosk sa získava z listov palmy Copernicia Prunifera alebo Copernicia Cerifera, domácim druhom severovýchodnej Brazílie. Vosk chráni rastlinu proti prostrediu a zabraňuje nadmernému odparovaniu. Karnaubský vosk sa skladá prevažne z esterov (ca. 85%), voľných mastných alkoholov s dlhým reťazcom (cca 13%), a voľných mastných kyselín a živice. Jedná sa o veľmi tvrdý prírodný vosk, ktorý sa používa aj v kozmetických a farmaceutických prípravkoch.

Vzhľadom k tomu, že karnaubský vosk má vysoký bod topenia spomedzi prírodných voskov, je vhodný pre zlepšenie teplotnej stability mnohých kozmetických prípravkov.

Karnaubský vosk (Cera Carnauba)

  • poskytuje dobrú formu uvoľňovania, tvrdosť, povrchový lesk a ľahkú aplikáciu. 
  • poskytuje súdržnú konzistenciu a používa sa ako ko-emulgátor v kozmetických prípravkoch
  • má voduodpudivé vlastnosti
  • vytvára na pokožke jemný, ochranný film
  • je najtvrdší rastlinný vosk
  • má bod topenia medzi 82 ° a 86 ° C
  • sa skladá najmä z esterov s dlhým reťazcom mastných kyselín (cca. 85%)
  • je nestráviteľný
  • používa sa v tuhých telových maslách, ochranných emulziách, vo vlasových kondicionéroch, v špirálach, v rúžoch, makeup-och a balzamoch na pery

Alternatívne mená

Copernica Cerifera, Karnaubawachs, Carnaubawachs, Copernicia Cerifera Wax, Carnauba, Copernica Cerifera Wax, Carnauba Wax, Carnauba Cera, Copernicia Cerifera Cera, Copernica Cerifera Cera, Cornauba wax, Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Copernica Cerifera (Carnauba) Wax, Karnaubský vosk



Komentáre (0)

Diskutovať môžu iba registrovaní zákazníci.


  • Ráno
  • Doobedie
  • Obed
  • Poobedie
  • Večer
  • Noc

Len registrovaní používatelia si môžu pridať produkty medzi obľúbené.

Prihlásiť sa